Pagina's

vrijdag 13 januari 2012

Boek: Make-up met Marie Claire

Al een tijdje heb ik dit boek in mijn bezit; Make-up met Marie Claire. Het is een beautyboek (duh!) met veel verschillende thema's en prachtige foto's. Je kunt er dingen vinden over gezichtsstructuren, highlighter aanbrengen, lipstick, feest make-up en nog zo veel meer. 
Het boek is opgedeeld in 7 verschillende thema's. Het begint met het thema In wat voor vel zit je, dat thema gaat over huid; de teint van je huid, de structuur van je gezicht, de kleur van je ogen enz.
Het tweede thema is Teint (spotlight op je huid) waarin het gaat over het zomer- en winterpalet. En krijg je allerlei 'lessen' over camouflage, hoe je het ligt vangt, foundation, blush enz. 
In het derde thema Ogen (je oogopslag) zijn er ook verschillende 'lessen' in bijvoorbeeld lijnen en contouren, eyeliner, schaduwen aanbrengen, brillen, wenkbrauwen enz.
Thema 4 Lippen (een sprekende mond) is ook weer opgedeeld in verschillende lessen: geheimen voor weelderige lippen, vuurrood of sensueel nude, rood:tijdloos klassiek.
Het vijfde thema Nagels (ken ze op je duimpje) gaat natuurlijk over nagels en is verdeeld in drie lessen: Manicure, French Manicure en Op goede voet staan. 
Dan hebben we nog het zesde thema Jij... aan de top! (geheimen van visagisten). Hierin worden tips gegeven van verschillende visagisten, met onder andere; Bobbi Brown, Giorgio Armani en James Kaliardos.
En als laatste hebben we dan het thema Feesten (als je de show wilt stelen), dit thema bestaat voornamelijk uit plaatjes en een paar leuke dingen die je eventueel zou kunnen doen voor een feest.


Persoonlijk vind ik de tips van visagisten echt heel handig. Zo legt Bobbi Brown uit hoe je jou kleur foundation kunt vinden en hoe je je opmaakt in tien stappen en nog een paar van haar favoriete tips. 
Ook vind ik de variatie in het boek heel leuk. Zo staan er tips voor vrij heftige looks maar ook voor mooie nude looks. Ze gaan in het boek in op de verschillende huidtypes en welke kleur oogschaduw bij welke oogkleur past. 

Ik vind het wel erg jammer dat de foto's niet altijd even mooi zijn. Sommige foto's zijn echt ontzettend wazig en helemaal niet echt mooi. Natuurlijk zitten er ook prachtige foto's bij, maar jammer genoeg niet alleen maar. 


Het boek bestaat uit 192 pagina's en is geschreven door Josette Milgram. Dit boek is onder andere te koop bij bol.com voor maar €6,99

Lijkt dit jou een leuk boek? Wat is jou favoriete make-up boek?

Liefs, Roos.