Pagina's

vrijdag 9 mei 2014

Favoriete Nederlandse health blogs

Een van mijn favoriete onderwerpen om over te lezen is gezonde voeding en fitness. Ik volg dan ook verschillende health mensen op Instagram, maar ook via blogs. Hier haal ik mijn inspiratie, recepten en workouts vandaan. Daarnaast vind ik het heel interessant om te lezen wat bepaalde voedingsmiddelen en ingrediënten met je lichaam doen, bijvoorbeeld suikers.
In dit artikel deel ik met jullie mijn favoriete, Nederlandse, health blogs! Fit beauty
Laten we beginnen met de blog die heel hoog aan mijn lijstje staat van favoriete blogs. Fit beauty is de blog van Teni, een 23-jarige afgestudeerd diëtiste.
Op haar blog kun je recepten, tips, inspiratie en eetdagboekjes vinden. Daarnaast schrijft ze verdiepende artikels over voeding, bijvoorbeeld over hoe vet opgeslagen wordt en wat insuline gevoeligheid is. Op het moment doet ze de Paleo challenge waarin ze voor een bepaalde tijd volgens de regels van Paleo eet. Hier schrijft ze regelmatig een update over.

Een paar van mijn favoriete Fit Beauty artikelen kun je hierhier en hier vinden.


I love health
Deze blog volg ik nog niet zo heel lang, ik kwam hem laatst tegen toen ik op zoek was naar een recept. Ik moet dan ook zeggen dat ik zelf nog niet zo heel veel artikelen heb gelezen op de site. Maar de artikelen die ik heb gelezen vond ik erg leuk of interessant.
Daisy plaatst op haar blog verschillende heerlijke recepten, die ik (bijna) allemaal wel wil uitproberen. Daarnaast plaatst ze ook eetdagboeken van andere mensen en ook haar photo diaries vallen erg in de smaak!

Mijn favoriete I love health artikelen zijn dezedeze en deze.

Optimavita
Op Optimavita plaatsen Marloes en Daniëlle verschillende health artikelen. Zo geven ze tips over verschillende gezonde tussendoortjes, kun je heerlijke recepten vinden en worden jou vragen beantwoord in een filmpje! Daarnaast worden er ook wat persoonlijkere artikelen geplaatst zodat je de dames achter de blog ook een beetje leert kennen.
Naast voeding worden er ook workout tips gegeven. Marlous plaatst regelmatig een workout in foto of video vorm.

Mijn favoriete artikelen vind je hierhier en hier.


Work that Es
Deze blog volgde ik als eerste en ik denk dat hier mijn interesse voor voeding en sporten een beetje begonnen is. Esmée schrijft op een hele persoonlijke manier over allerlei onderwerpen die met een gezonde levensstijl te maken hebben.
Ze plaatst bijvoorbeeld regelmatig tags en verslagen over de dingen die ze doet. Daarnaast heeft ze een paar terugkomende topics. Zoals: Healthy journaalFit girl problems en Fitspiration


Zo, dit waren ze dan. Mijn favoriete Nederlandse health blogs. Ik volg er nog wat meer, maar dit zijn echt mijn vier favorieten!
Heb jij nog tips voor leuke en inspirerende health blogs?