Pagina's

maandag 14 november 2011

Beauty, Body, Brains.

Ik heb drie 'zelfhulpboeken', die term klinkt een beetje overdreven maar het is lastig om er een ander woord voor te vinden. In ieder geval, ik ga over die drie boeken alle drie een apart artikel maken. Als eerst ga ik het hebben over BBB (beauty, body & brains). BBB is een boek met allemaal informatieve stukjes over veel verschillende onderwerpen. Zo leer je goede work-outs, waar je op moet letten als je een bh koopt, hoe je zelf lekkere maskertjes maakt en nog veel meer!

Het boek is ongeveer twee jaar oud, waardoor er geen oude informatie in staat en dergelijke. Er staan heel veel plaatjes en tekeningen in het boek wat echt heel leuk is, zo is het ook een veel leuker boek voor mensen die niet van lezen houden. 
Het boek wordt verteld vanuit Steph (de hoofdpersoon in o.a de boeken: Ontdekt!, Beroemd! en Showtime!) En behalve tips over beauty staan er ook dingen in over innerlijke beauty; hoe je jezelf moet zijn en blijven en hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen.
BBB is geschreven door Tiny Fisscher en de vormgeving is gedaan door Sam Loman.


Zo zie je hierboven een van de pagina's over je huid. Er staan allemaal weetjes over de huid, welk eten je huid goed hydrateert, een huidtest (droge, normale, vette, vochtarme of gecombineerde huid). 


Ook onder het kopje huid staan een paar bladzijdes over het verzorgen van je huid met beautyproducten. Denk hierbij aan scrub, tonic en dag- en nachtcrème. Er wordt precies uitgelegd wat het nou allemaal is en wat het met je huid doet. 


Hmm, een pagina over zelf lekkere maskertjes maken. Bij het soort masker staat precies voor welke huid hij is bedoeld, hoe je hem maakt en wat hij doet. 


Aan alles is gedacht, ook voor mensen met acne zijn er een paar pagina's. Er wordt verteld hij acne onstaat, wat je er tegen kunt doen (tea tree, aloë vera, groene klei enz.). 

Allerlei tips voor verschillende haartypes en problemen, denk hierbij aan droog haar, haaruitval, vet haar, roos.

Hiernaast zijn er tips tegen faalangst, gezond eten en gezond afvallen, putjes in je benen, verschillen tussen jongens en meisjes, liefde, tips van visagisten, hoe je bepaalde make-up soorten aan moet brengen, haarverzorging, alles over hoofdvormen en kapsels, ontharen, work-outs, kledingtips, nagels, schoenen, bh's en tot slot parfums. 

Genoeg voor iedereen lijkt mij! Ik vind het een erg leuk boek om lekker door heen te bladeren en tips te lezen. Dit leuke boek is te koop voor €14,95 bij o.a bol.com. 

Liefs, Roos.

Lijkt dit jou een leuk boek?